matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
saa:
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć ten wzór : sin2α=2sinα*cosα ? (
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html)
czyli jeśli α=30 to wtedy sin60=2sin30*cos30?
6 lis 16:42
opiekacz_do_chleba:
tak
6 lis 16:53