1 | sinx | ||
+ctgx= | |||
sinx | 1−cosx |
sinx | 1+cosx | sinx*(1+cosx) | ||||
P= | * | = | = | |||
1−cosx | 1+cosx | 1−cos2x |
sinx*(1+cosx) | sinx*(1+cosx) | |||
= | = | = | ||
1−cos2x | sin2x |
1+cosx | 1 | cosx | ||||
= | = | + | = | |||
sinx | sinx | sinx |
1 | ||
= | +ctgx=L | |
sinx |
1 | cosx | 1+cosx | 1−cosx | 1−cos2x | ||||||
L= | + | = | * | = | = | |||||
sinx | sinx | sinx | 1−cosx | sinx(1−cosx) |
sin2x | sinx | |||
= | = | = P | ||
sinx(1−cosx) | 1−cosx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |