matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak doprowadzić do takiej postaci?
Ola:
jak doprowadzić do takiej postaci? mn (m
4
– n
4
) = n (m
5
− m) – m(n
5
– n)
6 lis 16:20
helpMe:
mn(m
4
− n
4
) = m
5
n − n
5
m −mn +mn = n(m
5
− m) − m(n
5
− n) ?
6 lis 16:32