matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawa kirchoffa
Paweł:
Mam taki oto obwód i chcę wyznaczyć równiania z prawa kirchoffa, czy są one poprawne?
http://i.imgur.com/uvIbWpE.png
1. I1
R
1
− I
2
R
2
= E
1
2. I
2
R
2
− I
3
R
3
= E
2
1. I
1
= I
2
+ I
3
6 lis 15:59
Janek191:
Wg mnie jest źle
I
1
= I
2
+ I
3
ok
6 lis 16:08