4 | ||
cos(2arcsin | ) | |
5 |
3 | 8 | |||
sin(arcsin | + arcsin | ) | ||
5 | 17 |
4 | 4 | 32 | 7 | |||||
cos(2arcsin | )=1−2sin2(arcsin | )=1− | =− | |||||
5 | 5 | 25 | 25 |
4 | ||
jak obliczyles 2sin2 (arcsin | )? | |
5 |
3 | 8 | |||
sin(arcsin | +arcsin | )= | ||
5 | 17 |
3 | 8 | 8 | 3 | |||||
=sin(arcsin | )cos(arcsin | )+sin(arcsin | )cos(arcsin | )= | ||||
5 | 17 | 17 | 5 |
3 | 8 | 8 | 3 | 3 | 15 | 8 | 4 | |||||||||
= | √1−( | )2+ | √1−( | )2= | * | + | * | = | ||||||||
5 | 17 | 17 | 5 | 5 | 17 | 17 | 5 |
45 | 32 | 77 | ||||
= | + | = | ||||
85 | 85 | 85 |
4 | 4 | |||
sin(arcsin | )= | |||
5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |