matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ze wzoru
Mateusz:
Wyznacz Q
2
ze wzoru: n =
Q
1
− Q
2
Q
1
6 lis 12:21
opiekacz_do_chleba:
Q
1
−Q
2
η=
Q
1
Q
1
η=Q
1
−Q
2
Q
2
=Q
1
−Q
1
η
6 lis 12:23
Jerzy:
Q
1
*n = Q
1
− Q
2
⇔ Q
2
= Q
1
− Q
1
*n = Q
1
(1 − n)
6 lis 12:23