trygonometria
jcb:
można to jakoś rozpisać,skrocić aby użyć tego w równaniu x
2+y−1=0
5 lis 23:18
5-latek: moze skorzytstaj z teo ze sin2α+cos2α=1
5 lis 23:20
opiekacz_do_chleba: sin2α−cosα(sin2α−cos2α)−(sin2α−cos2α)2=0
1−cos2α−cosα(1−2cos2α)−(1−2cos2α)2=0
1−cos2α−(1−2cos2α)(cosα+1−2cos2α)=0
1−cos2α−(1−2cos2α)(1−cos2α)=0
2cos2α(1−cos2α)=0
5 lis 23:29
jcb: | sinα | | −cos | |
| + |
| =1/*1−2cos2α |
| 1−2cos2α | | 1−2cos2α | |
sinα−cosα=1−2cos
2α
√1−2cos2α−cosα=1−2cos
2α/
2
dobrze myśle?
5 lis 23:31
opiekacz_do_chleba: spójrz na mój post, zwyczajnie wstawiłem uprzednio wymnażając
5 lis 23:48