matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice funkcji
Andzia:
Oblicz granicę
e
x
−e
−x
lim
x→0
=
sinx
(odp. 2)
5 lis 20:15
opiekacz_do_chleba:
e
x
+e
−x
=lim
x→0
= 2
cos(x)
5 lis 20:16
Mariusz:
Nie w ten sposób
e
x
−e
−x
e
x
−e
−x
x
lim
x→0
=lim
x→0
sinx
x
sinx
e
x
−e
−x
x
=lim
x→0
lim
x→0
x
sinx
e
2x
−1
x
=lim
x→0
lim
x→0
xe
x
sinx
e
2x
−1
1
x
=2lim
x→0
lim
x→0
lim
x→0
2x
e
x
sinx
=2
6 lis 02:46