matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mm
asi:
Oblicz granice ciagu bn=
√
4n
2
+7n−1
−n undefined
5 lis 15:51
opiekacz_do_chleba:
b
n
=n(
√
4+7/n−1/n
2
−1) lim
n→
∞
n(
√
4+7/n−1/n
2
−1) =
∞
(2−1)=
∞
5 lis 15:52
Janek191:
a
2
− b
2
Zastosuj wzór : a − b =
a + b
5 lis 15:53