matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
pewien człowiek:
√
3−2
√
2
= A) 1−
√
2
B)
√
2
−1 c)
√
2
D)
√
3
−
√
2
√
2
5 lis 11:50
ICSP:
B
5 lis 11:51
pewien człowiek:
Dlaczego?
5 lis 11:52
Jerzy:
B) =
√
(1 −
√
2
)
2
= |1 −
√
2
| =
√
2
− 1
5 lis 11:54
ICSP:
ponieważ 3 − 2
√
2
= (
√
2
− 1)
2
5 lis 11:54