Zapisz logarytm w prostszej postaci
Patryk: Cześć, pomożecie?
3 log 2a −(log 2 + log a) = ?
Ja zamieniłem to do tej postaci: log 2a3 − log 2a, ale pewnie źle.
Z góry dziękuję za pomoc
4 lis 23:05
Mila:
3log (2a)−log(2a)=2log(2a)
4 lis 23:07
opiekacz_do_chleba: =log(8a3)−(log(2a))=log(4a2)
4 lis 23:08
5-latek: Chyba 3llog2a= log(2a)3
Ktos musi potwierdzic
4 lis 23:09
Jolanta: 3log2a−(log2*a)=log(2a)3−log2a=log8a3−log2a=log(8a3:2a)=log4a2
4 lis 23:16
Jolanta: =log(4a2)
4 lis 23:17
Eta:
Jak podała
Mila
3

−

= 2
4 lis 23:32
Patryk: Dziękuję Wam za pomoc, a z tymi jabłkami, świetne
4 lis 23:45
Eta:
4 lis 23:46