matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Bryl:
dla jakich x nalezacych do R funkcja f(x)=2x−sinxcosx jest rosnąca?
3 lis 21:53
opiekacz_do_chleba:
1
f(x)=2x−
sin(2x)
2
f'(x)=2−cos(2x) 2−cos(2x)>0 2>cos(2x) x∊ℛ
3 lis 21:57
Bryl:
dziękuje
3 lis 22:01