matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
mamma mia:
2
3x
*7
x−2
=4
x+1
pomocnicza niewiadoma czy jakis inny sposób?
3 lis 20:41
opiekacz_do_chleba:
2
3x
*7
x−2
=4
x+1
8
x
7
x
=4*49
4
x
(14)
x
=4*49 x=log
14
(14
2
)=2
3 lis 20:46
mamma mia:
dziękuję
3 lis 20:49