matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory redukcyjne
marijanna:
Sin 90 + sin 270 + sin 450 + sin 630 = Proszę o pomoc i objasnienie
3 lis 20:26
zef:
sin90
0
=1 sin270
0
=sin(360
0
−90
0
)=−1 sin450
0
=sin(360
0
+90
0
)=1 sin630
0
=sin(360
0
+270
0
=sin270
0
=−1 1−1+1−1=0
3 lis 20:34