Rozwiązanie rownania z sinusem i cosinusem w potędze.
anonim1234321: jakieś wskazówki?
28cos2x−2−5*23−4sin2x+4=0
3 lis 19:03
5-latek : cos2x= 1−sin2x
3 lis 19:07
anonim1234321: podstawilem, ale dalej stoje w miejscu

2
6−8sin2x−5*2
3−4sin2x+4=0
podstawiłem za 3−4sin
2x zmienną pomocniczą t i wyszło mi 4
t−5*2
t+4=0
i co dalej? i czy to wogole dobra droga?
3 lis 19:33
opiekacz_do_chleba: t=23−4sin2x, t>0
3 lis 19:34
===:
podstawiaj za 23−4sin2x
3 lis 19:35
anonim1234321: Dzieki, rozwiązanie
3 lis 19:50