matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciagu
Ala:
27
log3n
lim n−>
∞
16
log2n
3 lis 17:57
Eta:
g=0
3 lis 17:58
Eta:
27
log
3
n
= 3
log
3
n
3
= n
3
16
log
2
n
= 2
log
2
n
4
= n
4
n
3
1
to a
n
=
=
n
4
n
3 lis 18:00