matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obwód za pomocą przekątnej
Paula:
Sćieżka biegnąca wzdłuż przekątnej kwadratowej działki ma długość 6m . Ile wynosi obwód tej działki?
10 sty 17:59
Fruu:
d=a
√
2
6=a
√
2
a=
6
√
2
a=
6
√
2
2
a=3
√
2
obw= 4*3
√
2
=12
√
2
≈16,97m
10 sty 18:09