matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
szarlotka:
czy dobrze robie? f(x) = ln
3
x
3ln
2
x
f'(x)= 3ln
2
x * (ln
3
x') =
x
3 lis 17:39
Eta:
3ln
2
x
f
'
(x)= 3ln
2
x*(lnx)
'
=
x
3 lis 17:44
szarlotka:
ln 8x
2
− 16x
a to? f'(x)= (log
4
(8x
2
− 16x))' = (
)' = U{(ln 8x
2
−
ln 4
1
16x)'ln4}{(ln4)
2
} =
ln4 * (8x
2
−16x)
3 lis 17:48