x2−x+1 | ||
f(x)= | oraz x∊<−2;1>. Oblicz pole tego trójkąta. | |
x2+1 |
x2−x+1 | ||
Zrobiłam coś takiego, że P=1/2*6*y a y= | i potem wzięłam obliczyłam pochodną, | |
x2+1 |
3x2 | ||
pochodna wyszła mi | tyle że z tego wychodzi że x=0 a w odpowiedziach jest, | |
(x2+1)2 |
x2−1 | ||
f'(x)= | ||
(x2+1)2 |
x2 − x + 1 | ||
y = h − maksimum funkcji f(x) = | ||
x2 + 1 |
( 2 x − 1)*( x2 + 1) − (x2 − x + 1)* 2 x | ||
y ' = | ||
((x2 + 1)2 |
2 x3 + 2x − x2 − 1 − 2 x3 + 2 x2 − 2 x | ||
y ' = | ||
(x2 + 1)2 |
x2 − 1 | ||
y ' = | = 0 ⇔ x = − 1 lub x = 1 | |
(x2 + 1)2 |
1 + 1 + 1 | ||
h = f '(−1) = | = 1,5 | |
1 + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |