dx | 1 | x−1 | 1 | |||||
∫ | = | arctg( | )+C . W odpowiedzi jest przed arcusemsinusem | . | ||||
4+(x−1)2 | 4 | 2 | 2 |
dt | ||
∫ | ||
4 + t2 |
1 | ||
Wyciągnęłam 4 przed nawias i zrobiłam arctg | t | |
2 |
1 | dt | |||
= | ∫ | |||
4 | 1 + (t/2)2 |
t | ||
i teraz zastosuj podstawienie u = | . | |
2 |
1 | ||
Czemu moje się nie sprawdziło? W sensie arctg | t | |
2 |
t | ||
Ponieważ ( | )' ≠ 1 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |