1 | ||
cos2(arcsin | ) Jak to obliczyć? | |
4 |
1 | 1 | 15 | ||||
= 1 − sin2(arcsin | ) = 1 − ( | )2 = | ||||
4 | 4 | 16 |
1 | ||
= 1 − 2sin2(arcsin | ) = ... | |
4 |
1 | 7 | |||
W tym przykładzie 1−2sin2(arcsin | )= | teraz by się zgadzało? | ||
4 | 8 |
1 | ||
α=arcsin | ||
4 |
1 | 1 | 1 | 1 | 7 | ||||||
w=1−2*[sin (arcsin( | )]2=1−2*( | )2=1−2* | =1− | = | ||||||
4 | 4 | 16 | 8 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |