Oblicz granicę funkcji
Keyui: | | 11 | |
Może mi ktoś napisać gdzie mam błąd w poniższym zadaniu? W odpowiedziach mam wynik |
| |
| | 129 | |
| | x2−x−30 | |
lim x→−5 |
| = |
| | x3+5x2−4x−20 | |
| | (x−6)(x+5) | | (x−6)(x+5) | | x−6 | | −11 | |
|
| = |
| = |
| = |
| |
| | x2(x+5)−4(x+5) | | (x+5)(x−2)(x+2) | | (x−2)(x+2) | | 21 | |
2 lis 19:54
Janek191:
Jest dobrze
2 lis 20:01
===:
błąd to TY masz w .................... w odpowiedziach
2 lis 20:02
Janek191:
Tylko wszędzie trzeba dopisać lim x → −5
2 lis 20:02
Keyui: Uff, widocznie czasem nie warto jest ufać podręcznikom

Dziękuję!
2 lis 20:03