pochodna
kasia: | | x | |
jak obliczyc pochodna funkcji f(x) = ( |
| )2 |
| | x−2 | |
2 lis 19:45
===:
| | 2x(x−2)2−2(x−2)x2 | |
f'(x)= |
| itd  |
| | (x−2)4 | |
2 lis 19:49
5-latek: Mozesz jechac na zywca
Teraz wzor na iloraz pochodnej .(albo pochodna ilorazu −nigdy nie pamietam
2 lis 19:51
kasia: | | −4x | |
w odpowiedzi jest f'(x) = |
| i nie wiem jak to wyszło, bo robiłam jak ktoś podał |
| | (x−2)3 | |
na górze
2 lis 19:53
Janek191:
| | x | | x − 2 − x | | 4 x | |
f '(x) = 2*( |
| )* |
| = − |
| |
| | x − 2 | | (x −2)2 | | (x − 2)3 | |
2 lis 19:54
5-latek: kasia Ty normalnie chcesz zeby to tobie ktos policzyl
Wloz troche pracy i napisz tutaj swoje obliczenia
2 lis 19:54
5-latek: no to juz nie musisz .
2 lis 19:55
kasia: dziekuje
2 lis 19:57
Janek191:
Wzór na pochodną funkcji złożonej

lub wzór na pochodną ilorazu ( 5 − latek )
2 lis 19:58