matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji f(x)=|x|-2x^2
joppp:
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=|x|−2x
2
i wyznacz wszystkie wartości parametru a, dla których zbiorem wartości funkcji g(x)=f(x)+a jest zbiór liczb rzeczywistych niedodatnich.
2 lis 19:13
===:
2 lis 19:26