zad
QWERTY: | | −3 | |
f(x)= |
| Wiem tylko że |
| | cosx | |
cosx∊<−1,1>
2 lis 17:54
Omikron: Dlaczego prosisz o pomoc i nie podajesz treści zadania?
2 lis 17:58
QWERTY: Przepraszam, mój błąd Wyznacz zbiór wartości funkcji.
2 lis 17:59
Omikron: Niech t=cosx i t∊<−1,0)∪(0,1>
Narysuj wykres f(t)=−3/t w podanej dziedzinie i odczytaj zbiór wartości.
2 lis 18:16
QWERTY: | | sin | | cos | |
a to f(x)=tgx*ctg= |
| x* |
| x |
| | cos | | sin | |
2 lis 18:24
QWERTY: f(x)=x
2
2 lis 18:26
Omikron: Co to za zapis? Jak Ci te iksy z funkcji trygonometrycznych wyszły?
2 lis 18:28
Omikron: tgx*ctgα=1
Jest to jedna z tożsamości trygonometrycznych.
Więc f(x)=1 ale pamiętaj o dziedzinie!
2 lis 18:29
Omikron: tgx*ctgx powinno być, autokorekta zmieniła na alfa
2 lis 18:30
QWERTY: a jeszcze jedno f(x)=tg
3x−tgx
Podstawienie t nic chyba nie da
2 lis 19:04
Omikron: Niech t=tgx i t∊R
f(t)=t3−t=t(t−1)(t+1)
Narysuj wykres.
2 lis 19:06
QWERTY: Wielkie dzięki : ))
2 lis 19:09
Omikron: Proszę
2 lis 19:09
5-latek: Drugi maciu .
2 lis 19:10