matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie całek
helpMe:
∫ 2
t
dt = ∫
√
t
dt = ∫ t
2,5
dt = ∫ t*sin(t) dt =
2 lis 16:28
Benny:
1
∫a
x
dx=
a
x
+C
lna
2 lis 16:47
Janek191:
√
t
= t
0,5
2 lis 17:18
Mariusz:
∫tsin(t)dt=−tcos(t)+∫cos(t)dt ∫tsin(t)dt=−tcos(t)+sin(t)+C
2 lis 18:22