matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Poziomka:
dx
Wyznacz całkę ∫
3
√
5
2 lis 14:05
Jerzy:
1
=
*x + C
3
√
5
2 lis 14:08
Dziadek Mróz:
1
1
∫
dx = ∫
dx = ∫5
−1/3
dx = ...
3
√
5
5
1/3
2 lis 14:10
Poziomka:
Czy pierwsze rozwiązanie jest prawidłowe, bo mam inne w odpowiedzi?
2 lis 14:20
Jerzy:
Policz pochodną, to zobaczysz.
2 lis 14:22