liczby zespolone
davee: mam taki przykład i za chiny nie mogę go rozwiązać proszę o wsparcie 3√(1−i)3
nie jestem pewien czy moduł mi dobrze wychodzi √2
2 lis 13:47
jc:
z3 = (1−i)3
z = 1−i lub z = (1−i)( −1+ i √3)/2 lub z = (1−i)( −1− i √3)/2
2 lis 13:50
5-latek: tak dobrze wyszedl
|z|=√2
2 lis 13:57
5-latek: jc 
jesli jestes na forum mam do Ciebie sprawe .
2 lis 13:59
jc: Dzień dobry 5−latku
2 lis 14:09
5-latek: Wobec tegp pytanie .

czy posiadasz moze materialy (ewentualnie polecisz literature ) gdzie sa rozwiazane granice z
tweirdzenia o trzech ciagach ?
W moich ktore posiadam to tylko napisane twierdzenie i po jednym przykladzie zrobione .
Niedlugo chcialbym sie wziac za liczenie granic.
2 lis 14:13
jc: Nie znam takich książek. Mógłbym co najwyżej napisać 5−10 typowych przykładów.
2 lis 14:54
5-latek: To bardzo prosze abys napisal jesli mozesz .
ja sobie wtedy sprobuje rozwiazac .
2 lis 15:00
Davee : Zamiast modulu
√2 wstawiam( 1−i)
2 lis 15:28
5-latek: Kto usunal post .
A niby do czego ma wstawic . Co pogrywa
W ogole jakie polecenie ? ja nie musze sie domyslac .
2 lis 15:49
Davee : Musze znalezc wszystkie rozwiązania tej liczby zespolonej ale jak we wzor na ω wstawiam √2 to
nie wychodzi tak jak tu piszecie
2 lis 15:57
5-latek: To pokaz jak liczysz
2 lis 15:59
Mila:
Jeśli masz obliczyć
3√(1−i)3
z=
3√(1−i)3⇔ z
0=(1−i)
| | 2kπ | | 2kπ | |
zk=(1−i) *(cos |
| +i sin |
| ), k∊{1,2} |
| | 3 | | 3 | |
| | 2π | | 2π | |
z1=(1−i)*(cos |
| +i sin |
| )= |
| | 3 | | 3 | |
| | 1 | | √3 | | (1−i)*(−1+√3) | |
=(1−i)*(− |
| + |
| *i)= |
| =.. |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 4π | | 4π | | 1 | | √3 | | (1−i)*(−1−√3) | |
z2=(1−i)*(cos |
| +i sin |
| )=(1−i)*(− |
| − |
| *i)= |
| = ... |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 2 | | 2 | |
II sposób
|(1−i)
3|=|−2−2i|=
√8
| | | | | |
zk=3√√8*(cos |
| +i sin |
| ), k∊{0,1,2}⇔ |
| | 3 | | 3 | |
łatwiejszy I sposób
2 lis 16:09
Mila:
W liczniku sinusa ma być:
2 lis 16:11
5-latek: Doby wieczor
Milu 
To jest przeciez student
2 lis 16:11