Cześc
Zuza: hej mam takie zadanie i nie potrafie rozwiazac pomoze ktos?
f(x) = I x I, u= (−5,7)
f(x) = I x I, u=(4,−6)
f(x) = I x I, u=(3,1)
10 sty 16:30
Anna:
Podaj pełne polecenie. Czy chodzi o wykres?
10 sty 16:34
Zuza: wykres funkcji g powstal przez przesuniecie funkcji f o wektor u. podaj z wzor funkcji g.
10 sty 16:35
Anna:
Dobrze, już piszę.
10 sty 16:38
Zuza: dzieki wielkie
10 sty 16:38
Eta:
współrzędne wektorów piszemy w nawiasach kwadratowych !
→
u = [a.b]
jeżeli wykres f(x) przesuwamy o wektor u=[a,b]
to otrzymamy funkcję :
g(x) = f( x −a) +b
→
1/ f(x)=IxI i u=[−5,7] to g(x) = I x −(−5)I +7 = Ix +5I+7
odp:
g(x) = I x +5I+7
2/ →
f(x)= IxI i u =[4,−6] to
g(x) = Ix −4I −6
3/ podaj już podobnie sama
10 sty 16:41
Anna:
f(x) = IxI y= f(x − p) + q
1. →
u = [ −5, 7], g(x) = I x + 5 I + 7
2, →
u = [4, 6], g(x) = I x − 4 I − 6
3. →
u = [3, 1], g(x) = Ix − 3I + 1
10 sty 16:43
Zuza: 3/ g(x) = Ix+3I−1
dobrze?
10 sty 16:46
Anna:
Dzień dobry
Eta. Pozdrawiam spod zwałów śniegu

!
10 sty 16:46
Eta:
Witam
Anno 
A u mnie pada marznący deszcz

mam na podwórku
"lodowisko" .... i łyżwy są mi potrzebne
10 sty 16:50