Przedstaw w postaci trygonometrycznej i podziel z1/z2,
wicher: Z1=3i, Z2=1+i. Nie wychodzi mi, proszę o pomoc
1 lis 15:30
5-latek: Nie rozumiem
Masz kazda z liczb przdstawic w postaci trygonometrycznej ? i potem podzielic ?
czy najpierw podzielic i dopiero postac trygonometryczna ?
1 lis 15:41
5-latek: Bo jesli osobno to robisz to nawet w pamieci
| | π | | π | |
np z2 = √2(cos |
| +isin |
| 0 |
| | 4 | | 4 | |
1 lis 15:44
Janek191:
| | π | | π | |
z1 = 3*( cos |
| + i sin |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
1 lis 15:46