π | π | |||
z = 27 i = 27*(cos | + i sin | ) | ||
2 | 2 |
0,5π | 0,5π | π | π | |||||
z0 = 3√27*( cos | + i sin | ) = 3*(cos | + i sin | ) = | ||||
3 | 3 | 6 | 6 |
√3 | 1 | |||
=3*( | + | i) = 1,5 √3 + 1,5 i | ||
2 | 2 |
0,5 π + 2π | 0,5π + 2π | |||
z1 = 3*( cos | + i sin | ) = | ||
3 | 3 |
0,5π + 4π | 0,5π + 4π | |||
z2 = 3*( cos | + i sin | ) = | ||
3 | 3 |
π | π | |||
cos | = 0 sin | = 1 | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |