Paruje mi głowa
Patryk: Dobra, może się okazać, że to banał, ale postanowiłem się nim podzielić:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 5 | | 8*4 |
| −11 |
| /9 |
| −(−2 |
| )/ |
| | | | 4 | | 5 | | 3 | | 3 | | 3 | |
| |
| |
| |
31 paź 23:22
5-latek: Moze powiesz ze z tym 5−latkiem cos jest nie tak . Trudno
Ale dam ci dobra rade .
Nie bierz sie w nocy i nie kaz innym robic w nocy takich rachunkow . Tak latwo w nocy o pomylke
.
jesli chcesz tylko spwrdzic wynik to wpisz do wolframa
Jesli chcesz sam liczyc to licz jutro .
31 paź 23:26
jhgjh:
i co masz zrobic ? obliczyc ? po pierwsze to jest banal (zwykle wyliczenia z podstawowki ) a po
drugie tak to zapisales, ze niewiadomo co dzielic.
31 paź 23:28
Patryk: @up. a jak inaczej miałem to zapisać?
1 lis 00:00
Eta:
W nawiasach i dzielenie dwukropkiem
1 lis 00:09
Eta:
| | 17 | | 56 | | 3 | | 7 | | 3 | | 1 | | 171 | |
licznik : 8* |
| − |
| * |
| + |
| * |
| = 34+ |
| = |
| |
| | 4 | | 5 | | 28 | | 3 | | 5 | | 5 | | 5 | |
| | 9 | | 42 | | 9 | | 63 | | 54 | | 63+108 | | 171 | |
mianownik: 14* |
| + |
| * |
| = |
| + |
| = |
| = |
| |
| | 20 | | 5 | | 7 | | 10 | | 5 | | 10 | | 10 | |
| licznik | | 171 | | 10 | |
| = |
| * |
| = 2 |
| mianownik | | 5 | | 171 | |
1 lis 00:21