matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek
goska:
Styczna do wykresu funkcji określonej wzorem f ( x) = R − x
2
w punkcie odciętej x
0
=
−
√
3
2
tworzy z dodatnią półosią x kąt o mierze?
31 paź 21:25
Janek191:
Tam jest R − x
2
?
31 paź 21:28
Janek191:
−
√
3
a = −2 *
=
√
3
2
tg α =
√
3
⇒ α = 60
o
31 paź 21:32