1 + cosx | ||
lim przy x−>pi z | ||
sin2x |
1+cosx | |
(1−cosx)(1+cosx) |
1 | |
1−cosx |
1 | |
1−cosπ |
1 | 1 | ||
= | |||
1+1 | 2 |
1+cosx |
| |||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||
sin2x |
|
| 1 | |||||||||||||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||||||||||||
|
|
1+cosx | 1 | 1 | |||||||||||||
limx→π | =limx→π | = | |||||||||||||
sin2x |
| 2 |
1+cosx | 1−cosx | 1−cos2x | 1 | ||||
* | = | = | |||||
sin2x | 1−cosx | sin2x*(1−cosx) | 1−cosx |
1+cosx | 1 | 1 | 1 | |||||
limx→π | =limx→π | = | = | |||||
sin2x | 1−cosx | 1−(−1) | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |