matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich
Marko:
Dla jakich wartości parametru m równanie |x−2|=2m+1 ma jedno rozwiązanie?
31 paź 18:01
zef:
2m+1=0 2m=−1 m=−0,5
31 paź 18:02
bark:
Z wykresu odczytujesz gdzie jest jedno rozwiązanie
|x−2| −1
= m
2
31 paź 18:03