prwd
Mich176: Prawdobodobienstwo
Strzelec trafia do celu w pojedyńczym strzale z prawdopodobieństwem 0,8.
Strzelec ma strzelać 5 razy. Oblicz prawdopodobieństwo, że strzelec trafi co najmniej raz.
Z objaśnieniem proszę emotka
31 paź 17:55
Janek191:
A ' − zdarzenie przeciwne do A − " strzelec nie trafił w tarczę ani razu "
P( A' ) = (0,2)5
więc
P(A) = 1 − P(A ') = 1 − (0,2)5
31 paź 17:59
Mich176: Hm nie wiem czy dokładnie o to chodziło. Jeszcze jakieś pomysły na to zadanie?
31 paź 18:25
PW: Pytasz − dostajesz odpowiedź − i mimo że nie wiesz, poddajesz odpowiedź w wątpliwość.
Jeszcze jakieś pomysły na to zadanie?
Konkurs piękności?
31 paź 20:50
Eta:

Czemu "starsi Panowie" są tacy ......
31 paź 20:51
PW: Bo są starsi?
31 paź 21:24