matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje.
wikiii :
oblicz współczynnik k wiedząc, że proste będące wykresami funkcji y =(2k+1)x+3 i y = −3x + 2 są równoległe.
10 sty 16:02
Eta:
to: współczynniki kierunkowe : a
1
= a
2
zatem: 2k +1 = −3 ........ dokończ
10 sty 16:59