matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
Mythic:
Mam pytanie a właściwie to wątpliwość Jak będzie wyglądał wzór tej funkcji? f'(x)= 4−x
−2
Chodzi mi o to czy się odbije czy przejdzie przez punkty?
31 paź 17:31
Jack:
to nie jest funkcja kwadratowa...co ma sie odbic?
1
f (x) = 4 − x
−2
= 4 −
x
2
31 paź 17:51