wykres nierówności
slaby: zaznacz część płaszczyzny w której zawierają się wykresy funkcji y=ax+b: a=−3 b (−3;0>
Czy odpowiedzią będzie ta część płaszczyzny zawarta między wykresem funkcji y=−3x−1
( linia przerywana)
i wykresem funkcji y=−3x
(linia ciągła)
31 paź 13:18
Jack:

od y=−3x−3 (przerywana)
do y=−3x (ciagla)
31 paź 14:10
slaby: Dziękuję, a takie zadanie
zaznacz część płaszczyzny w której zawierają się wykresy funkcji y=ax+b: a<2 b =2
czy tu będzie pęk prostych
31 paź 14:14
Jack:

Czy a nalezy do zbioru liczb rzeczywistych?
jesli tak to otrzymamy zamalowane wszystko oprocz fragmentu miedzy prosta
y = 2x + 2, a prosta x = 0
31 paź 15:11
Jack:

to rozowe to nie zamalowane
przy czym dla x= 0 to bedzie nasza granica, wiec mozesz dac przerywana.
31 paź 15:15
slaby: Bardzo dziękuję
31 paź 15:15