matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza
Justyna8597:
Rozwiąż równanie:
10
x
+ 10
−
x
= 5
10
x
− 10
−
x
31 paź 11:34
Jerzy:
t = 10
x
i t > 0
1
t +
t
t
2
+ 1
= 5 ⇔
= 5 ... i licz dalej
1
t −
t
t
2
−1
31 paź 11:41
faust:
√
6
czyli że co x = log
2
31 paź 12:06