matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji
matma:
Oblicz pochodną: f(x)=
sin(x
2
)+3
sin
2
x
30 paź 23:49
Adamm:
2xsin(x
2
)sin
2
x−2sinxcosx(sin(x
2
)+3)
f'(x) =
sin
4
x
30 paź 23:51
matma:
A czy ktoś może, jeszcze spróbowałby takiego przykładu? f(x)=
√
2x+3
3x
2
+3
31 paź 00:19