matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F.odwrotna
helpMe:
2x+7
Funkcja odwrotna do y=
?
x−3
30 paź 22:45
Adamm:
wyznaczmy x
2x+7
y=
x−3
yx−3y=2x+7 −3y−7=(2−y)x
3y+7
x=
y−2
3x+7
f
−1
(x)=
x−2
30 paź 22:54
helpMe:
Dzięki
30 paź 23:08
fghh:
x≠3
31 paź 00:28