matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Pati:
Prosze o pomoc przy n→
∞
√
n+
√
n
−
√
n−
√
n
oraz taka
√
n(n−
√
n
2
−1
ps.to wyrażenie jest pod jednym pierwistkiem (
√
n
2
−1
)
30 paź 21:06
Adamm:
n+
√
n
−n+
√
n
1)
√
n+
√
n
−
√
n−
√
n
=
=
√
n+
√
n
+
√
n−
√
n
2
=
√
1+
√
1/n
+
√
1−
√
1/n
30 paź 21:19