przebieg zmienności funkcji
mikron: zbadaj przebieg zmienności funkcji
f(x)= x2−4x2+4
D=R
m. zerowe x=−2 i x=2
Punkt przecięcia z osią OY
(−1;0)
po obliczeniu granic −∞ i +∞
asymptota pozioma y=1
Nie ma asymptoty ukośnej
f'(x)=0 dla x=o
Czy dobrze zacząłem
30 paź 20:23
Adamm: punkt przecięcia z osią OY jest źle, powinno być (0; −1)
po za tym dobrze
30 paź 20:30
mikron: o źle przepisałem
Dziękuje
i dalej mam f(x) rosnaca dla x>0
malejąca dla x<o
Czy mógłbym prosić o wykres
30 paź 20:46
Adamm:

ależ proszę
30 paź 20:47
mikron: Bardzo dziękuję i pozdrawiam
30 paź 20:48