matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
husiekkkk:
lim n−>
∞
(
√
n+3)
−
√
(n+5
)
30 paź 20:16
Janek191:
n + 3 − (n +5)
−2
a
n
=
=
√
n + 3
+
√
n + 5
√
n + 3
+
√
n+5
więc
− 2
lim a
n
= [
] = 0
∞
n→
∞
30 paź 20:19