matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie granicy z e
matematycznyswir:
lim n−>
∞
(1,00000001 − 1/n)
n
30 paź 19:41
Adamm:
a
n
=(1,00000001)
n
(1−1/(1,00000001n))
n
lim (1,00000001)
n
(1−1/(1,00000001n))
n
= [
∞
*e
−1/1,00000001
] =
∞
30 paź 19:46