matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
bark:
Zbadaj ciągłość funkcji
x
2
−25
f(x) =
x+5
dla x ≠ −5, f(−5) = −10 lim
x→−5
f(x) = −10 W odpowiedzi mam napisane, że funkcja jest nieciągła. Błąd w odpowiedzi czy ja źle myślę?
30 paź 14:34
Adamm:
błąd w odpowiedzi
30 paź 14:41