matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Korzystajac z wlasnosci logarytmow obliczyc
adam:
witam prosze odokladne rozwiazanie pozdrawiam 9log
6
3
√
36
* ten pierwiastek jest 3 stopnia
30 paź 13:30
Krzysztof:
9log
6
3
√
36
=x log
6
(
3
√
36
)
9
=x log
6
3
√
6
1
8
=x log
6
6
6
=x 6
x
=6
6
x=6
30 paź 13:42