matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
poijhg:
cos(−2x)
limx
x→0
x
30 paź 12:57
Adamm:
zakładam że się pomyliłeś z tym x przy lim
cos(−2x)
1
lim (x→0
+
)
= [
] =
∞
x
0
+
cos(−2x)
1
lim (x→0
−
)
= [
] = −
∞
x
0
−
30 paź 13:00
Jerzy:
1
= [
] = +
∞
0
30 paź 13:01