matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiory, różnica symetryczna.
Michał:
Treść zadania: Jakim zbiorem jest A (znak różnicy symetrycznej) A dla dowolnego zbioru A? A jakim A (znak różnicy symetrycznej) ∅
29 paź 23:15
Adamm:
AΔA = (A\A)∪(A\A) = ∅ AΔ∅ = (A\∅)∪(∅\A) = A
29 paź 23:17